10 от най-странните неща, които откриваме в Космоса

11 февруари 2017 г., 09:00
3156

Колоните на творението. Egyptian Studio / Shutterstock

Лесно е да забравим, че там някъде, отвъд нашата миниатюрна планета, се крие едно безкрайно и неизследвано пространство, пише Mashable.

В приложеното по-долу видео на All Time 10s ще откриете редица забавни факти за Космоса, покриващи едни от най-странните обекти, които хората са откривали. От зомби звезди до метални светове.

10. Воден резервоар в Космоса

Резервоар със 140 трилиона пъти повече вода от океаните на Земята обкръжава черна дупка, произвеждаща енергията на хиляда трилиона слънца.

9. Колоните на творението

Тези колони от газ и прах са инкубатори на нови звезди. Те се разпростират до 40 трилиона км. Смята се, че са били унищожени от свръхнова преди 6 хил. години.

8. Междузвездни планети

Милиарди планети се реят из Космоса свободно и безцелно, след като са се освободили от своята орбита. По време на създаването на нашата Слънчева система е възможно да е имало още една планета, която впоследствие е била изхвърлена.

7. Пулсари


Jurik Peter / Shutterstock

Някога сме смятали, че зомби звездите, изхвърлящи радиация на определени тласъци, са били извънземно средство на комуникация. Именно тези периодични изхвърляния са спомогнали за създаването на XNAV GPS система за космическите ни кораби.

6. Магнетари


Jurik Peter / Shutterstock

Това са неутронни звезди с магнетични полета, които са толкова големи, че обикновено смачкват кората на звездата и предизвикват звездотресения. Ако се намират на 1000 км от нас, могат да изкривят атомите в човешкото тяло и да разкъсат плътта ни.

Страници

Ключови думи:
Коментари