Когато жената пъшка и стене по време на секс, мъжът вярва, че я е задоволил и се чувства бог в любовта. Но дали не греши в предположението си?

Това, което учените Гейл Брюър и Колин Хендри са установили в едно свое изследване, е крайно любопитно. В изследването са взели участие 71 полово активни дами на възраст между 18 и 48 години. Целта била да се разбере какви звуци издават жените при секс и най-вече по каква причина.

Жените стенат най-често, за да възбудят мъжете

Съвсем рядко чувствените звуци по време на секс имат общо с удоволствието на жената. В извадка от изследването се казва: „66 процента от участничките признават, че преувеличените им стенания целят да ускорят еякулацията на партньора.“ С други думи, свършвай по-бързо, че ми писна! А причините за нетърпението им били най-различни: умора, отегчение и дори болка. 92 процента пък смятали, че като пъшкат, повишават самооценката на мъжа. Оказало се, че в действителност повечето от запитаните жени предпочитат да изживеят оргазма си тихомълком, без много шум.

Разговорите допринасят за промяната

За какво говорят резултатите от въпросното проучване? В крайна сметка за това, че повечето от нас живеят в постоянен стрес и времето просто не им стига. От всичко това страда връзката. За да вкараме любовния си живот в нови релси, трябва повече да разговаряме, вместо да пъшкаме. Предимствата са очевидни: положителната промяна в интимната сфера ще намали всекидневния стрес и предизвиканите от него негативни последици ще бъдат сведени до минимум.