Голяма част от дамите намират пушачите за непривлекателни, установява британско проучване, цитирано от Daily Mail. Електронните цигари обаче се приемат по-добре от жените, а що се отнася до мъжете, пушенето не влияе върху техните романтични пристрастия.

Близо 56 процента от жените, анкетирани в проучването, което можете да видите тук, заявяват, че не биха излизали с пушач, 70 процента смятат, че пушенето е непривлекателно. Причите са няколко.

На първо място е миризмата. 90 процента от дамите я намират за отблъскваща. На второ място са тревогите за здравето. 75 процента от анкетираните жени посочват, че ги притеснява вредата от пасивното тютюнопушене.

55 процента от жените възприемат електронните цигари като непривлекателни. 62 процента казват, че не са известни дългосрочните ефекти от тях, а 42 процента смятат, че не са по-малко вреди от обикновените.

Проучването обхваща 1006 необвързани мъже и жени на възраст между 18 и 76 години. 57 процента от хората били непушачи, 24 процента - пушачи, а останалите били пушачи на електронни цигари.

Учените все още не са установили доколко електронните цигари са по-безопасна алтернатива на тютюна. Макар и в по-малка степен, те също увеличават риска от сърдечносъдови и ракови заболявания, сочат редица изследвания, проведени в последните години.