Tе не намират радост в лесните неща

Не се задоволяват с малко, не понасят посредствеността, имат нужда от предизвикателство. Тези техни стремежи обаче често им пречат да се насладят на любовта подобаващо.

Трудните връзки помагат на силните хора да израстват

Учат ги как да бъдат по-силни, по-мили, по-любящи и по-щастливи. Показват им как да бъдат себе си. 

Силните хора не бягат от трудните връзки, защото смятат, че могат да подобрят нещата

За силните хора трудната връзка е един голям пъзел, който смятат, че могат да наредят. Убедени са, че могат да превърнат трудната връзка в успешна. Те не обръщат чак толкова голямо внимание на сигналите, че нещо може да не е наред. Да, в някои сфери на живота устойчивостта е плюс - пък и човек не се ражда с нея, тя се придобива. Лошото е, че понякога силните хора не осъзнават, че не всички проблеми могат да бъдат разрешени.

Силните привличат онези, които се нуждаят от помощ

Ако сте силен човек, вероятно вашите близки и приятели са ви казвали, че ги вдъхновявате и че им помагате. Силните хора излъчват увереност и това често привлича към тях по-слабите.

Няма нищо лошо в това да се опитвате да помагате на хората да преодоляват своите проблеми, да подкрепяте и окуражавате своя партньор.

Не трябва обаче да прекалявате, особено ако това изсмуква вашата енергия и ви изтощава. Ако смятате, че само вие полагате усилия да поддържате тази връзка, може би е време да я оставите зад гърба си.

Ако вашият партньор наистина е правилният човек за вас, той ще разбере, че е време да започне да бъде по-независим, че е крайно време да се научи как да ви вдъхновява и подкрепя, когато имате нужда от това.

Понякога именно силните хора имат нужда да се научат как да бъдат във връзка

Понякога причината, поради която дадена връзка изглежда трудна, е защото силните хора са тези, които трябва да се научат как да разчитат повече на своя партньор.

Обикновено силните хора са изключително независими, но не всички знаят как да правят компромиси и се страхуват, че ще изгубят своята независимост.

Превъзмогването на тези страхове е дълъг процес и може да бъде болезнен и тежък. Но крайният резултат си струва усилията.

Силните хора имат нуждата да научат още един урок

Когато започнат нова връзка, някои хора (дори силните), забравят за своите собствени планове и интереси. Те се чувстват изключително сломени, когато тези връзки приключат – тогава те се озовават в ситуация, в която ще трябва да изградят нов живот съвсем самички.

Други гледат на връзките като на поредното предизвикателство. Ето защо те не изоставят тези връзки дори тогава, когато трябва. Определени хора не вярват на своите партньори, въпреки че са с тях от много години, други са твърде ревниви и т.н.

Тези хора влизат в нови връзки и установяват, че се изправят пред стари проблеми. Това няма да се промени, докато не осъзнаят какъв урок трябва да научат. Този урок не е задължително да е свързан с тях самите. Понякога те могат просто да осъзнаят, че хората, които обикновено харесват, въобще не са техния тип.