Сексът преди заспиване е не само красив ритуал за лека нощ, но има и положителен ефект  върху здравето. Тук посочваме четири причини защо трябва да се радвате на интимност с партньора си най-вече вечер.

Сексът е важна част от връзката, независимо дали сте женени, или съжителствате без брак. За много двойки сексът е нещо повече от плътско задоволяване. Интимността създава близост и предлага сигурност, за каквато често мечтаят партньорите в една връзка. Освен това сексът може да подобри и здравето, особено ако го практикувате преди заспиване.

1. Сексът преди заспиване понижава нивото на стреса

В днешното забързано време е от изключително значение да намалим стреса. Това ни се удава преди всичко чрез секса, защото тогава се отпускаме напълно благодарение на ендорфина и другите хормони на щастието, които се освобождават при акта. Едно изследване на университета в Отава от 2016 г. стига до извода, че сексът преди лягане помага не само за тоталното изключване от околния свят, но благоприятства и съня.

2. Сексът преди лягане намалява риска от инфаркт

Често по време на полов акт се лее много пот, но усилието си заслужава. Не само по отношение на кулминацията, но и на сърцето. Кръвното налягане се понижава, кръвообращението се подобрява и се изгарят между 75 и 150 калории само за половин час.  Затова е добре да включите вечерните ласки в седмичната си секс програма.  

3. Сексът преди лягане намалява риска от рак на простатата

Според едно американско проучване мъжете, които еякулират често, са по-малко застрашени от рак на простатата. Още една причина да се гушкате с любимата си вечер преди да заспите. Разбира се, това не означава, че не може да го правите и по друго време, ако сте в подходящо настроение.

4. Сексът преди лягане се грижи за по-хубава кожа

Вечерният секс се отразява благоприятно и върху кожата. Американските дерматолози изхождат от това, че по-доброто кръвооросяване и намаляването на стреса при сексуален контакт значително подобрява общото й състояние и вид.