Всяка година си даваме едни прекрасни обещания в началото на януари. Започваме с надежди и мечти, замечтани погледи във фойерверките в небето за по-добри времена и по-щастливи дни, а щом искрите шампанско угаснат и главите изтрезнеят, почистваме домовете след празничната бъркотия, изхвърляме елхите, прибираме играчките в килера и в понеделник сутрин отиваме на работа.

Обещанията ли? Те май останаха или при елхата, грижливо подпряна до контейнера, или в килера с играчките, за да ги извадим отново за следващата Коледа. Стига глупости, хора! Я се стегнете! Никоя пара в питка, никой късмет в парче баница няма да донесе късмет и благоденствие, ако сами не се потрудим...

1. Направете основно почистване и изхвърлете ненужните вещи

Спомените са нещо страхотно, но за да направите място за нови щастливи моменти и прекрасни мигове, трябва да се отървете от миналото. В буквален и преносен смисъл - в ментален и физически смисъл! Няма да ви споходи нова любов, ако мислите ви са обърнати назад в миналото! Няма да си купите нов диван, докато не изхвърлите стария и не започнете да спестявате! Разчистете място в живота и сърцето си за Новото! Пожелайте и направете, за да постигнете! Щом приключите с почистването ще се почувствате така, сякаш стоите на върха на планина и вдишвате дълбоко чист въздух!

2. Обърнете внимание на здравето си

Сега е моментът да използвате онази купа с плодове на масата, останала след празниците за страхотен старт на деня! Открийте свежестта на фреша, дори и да не се откажете от кафето! Опитайте да закусите с чай, пробвайте да се откажете от похапването след 19:00 часа. Експериментирайте с организма си, докато намерите онзи начин на хранене, който го прави здрав и щастлив! Диетите на звездите са им помогнали толкова много, защото са изготвени специално за тях и са съобразени с техния организъм и начин на живот. Не бъдете овце, намерете този режим, който кара вашето тяло да се чувства добре и го следвайте. Резултатите няма да закъснеят!