Не е за вярване колко много неща за здравето издава формата на четирибуквието

Закръглено или ъгловато? Ябълка или круша? Звучи невероятно, но е вярно! Формата на вашето дупе издава много неща за хормоналния ви баланс и моментното състояние на вашето здраве. Разстроени или балансирани са хормоните ви? Формата на вашето четирибуквие ще ви предостави необходимата информация.  

V-форма

Тази форма е най-разпространена. Тя показва, че имате много ниско ниво на естроген. Ето защо е по-добре да се въздържате от употребата на хормонални противозачатъчни. За да промените формата на дупето си, трябва да натрупате мускулна маса, което може да стане чрез спортуване. Особено важно е да тренирате мускулите на бедрата. За целта най-подходящите упражнения са клекове с вдигане на гирички.

Н-форма

Това е най-компактната от всички форми. Заради високо разположените бедрени кости и малко по-голямата обиколка на ханша дупето наподобява квадрат. Във всеки случай такава форма на четирибуквието си може да имат както спортисти, така и хора, които не са физически активни. Ако вашето дупе е с такава форма, вие се радвате на отлично здраве. За да го позакръглите, правете упражнения за краката в странично положение.