6 причини защо двойките с голяма възрастова разлика могат да имат успешен и дълъг брачен живот.

1. Знаят какво искат.

Когато достигнем определена възраст, сменяме приоритетите си или поставяме съвсем ясни такива. Има по-млади жени, които са готови да създадат семейства, както и по-възрастни мъже, които все още да искат да имат деца. В този случай възрастовата разлика е добра комбинация. Жена, която иска да има повече деца, е вероятно да търси стабилен мъж до себе си, който е достатъчно зрял и материално стабилен, за да издържа по-голямо семейство.

Двойките, в които жената е по-възрастна от съпруга си, предимството е, че тя вече е наясно какво иска от живота. Следователно вероятността човекът отсреща да получи от нея смесени и неясни сигнали е минимална. По-зрелите жени обикновено се справят разумно и с по-голяма лекота с житейските проблеми.

2. По-възрастната половинка разбира нуждите на по-младата.

Да свържеш живота си с по-възрастен от теб е възможно да осигури по-голяма свобода и шанс да правиш това, което обичаш. Възрастните също са били млади, затова са склонни да проявяват разбиране и толерантност към нуждите и желанията на по-младата си половинка.

3. Бракът е комбинация между енергия и мъдрост.

Голямата възрастова разлика в една двойка може да даде различни перспективи пред двамата. Всеки има различен принос във връзката. Докато възрастният дава мъдрост и разум, младият носи жизненост, енергия, за да се получи идеалната хармония.

4. Доставят си взаимно радост.

Двойката с голяма възрастова разлика преживяват по-широка палитра от емоции. Имат различни истории за споделяне – спомени от различни поколения. Това им дава възможност взаимно да се обогатяват и да учат един от друг. Малко вероятно е да им бъде скучно.

5. Взаимоотношенията се развиват по-бързо.

При голяма възрастова разлика няма много време за губене. Ето защо бързо става ясно кой какви чувства изпитва и дали има бъдеще – играта на „котка и мишка“ тук не върви.

6. Готови са на компромиси.

Двойката с голяма възрастова разлика е много по-склонна да прави компромиси, за да запази връзката си. Двамата се изправят пред някои социални стереотипи и често срещат неодобрението на обществото. Ето защо любовта им трябва да бъде наистина силна, за да устоят на тези предизвикателства. Това от своя страна заздравява връзката и утвърждава доверието между двамата.

Bright Side