Оказва се, че алкохолът може да бъде полезен за вашата кариера. В умерени дози, разбира се. Учени от университета в Дюселдорф установиха, че халбата бира след работа или чашата шампанско по време на официален прием помагат на служителите да разкрият пред колегите си характера си, да им позволят да научат повече за тях. А това може да се окаже полезно за съвместния им бизнес.

Според изследователите консумацията на алкохол в социални кръгове кара служителите да се чувстват уверени. Тя служи като своеобразен инструмент за вдъхновение,

Работодателят трябва да знае колкото се може повече за потенциалния си сътрудник, а той пък е добре да разбере какъв може да се окаже шефът му. Затова пийването на чашка алкохол по време на събеседване за работа може да е полезно за бъдещото сътрудничество, твърдят германските учени. 

Консумацията на алкохол по принцип кара хората непреднамерено да казват истината. Следователно, пийването на чашка може да послужи като добър прийом в социалните контактни „игри”, заключават авторите на изследването.