Има елементарни грешки в поведението, които могат да разрушат дори най-силната връзка. И в най-хармоничните съюзи има недоразумения, кавги и конфликти. Просто така „работи“ човешката природа. Партньорите често се затрудняват и не могат да се примирят помежду си, въпреки дълбоките взаимни чувства. 

Добрата новина е, че има и печеливши ходове и начини да да поддържате връзката жива.

Предлага ги mamsila.ru. С тяхна помощ може да си спестите доста неприятности. 

Ето някои елементарните правила на поведение в една връзка, които мнозина знаят, но по някаква причина често забравят:

1. Не прехвърляйте отговорността на някой друг. Да обвиняваш всички наоколо, освен себе си, е глупаво и разрушително. Трябва да се научите не само да признавате грешките си, но и да работите върху отстраняването им.

2. Не оставяйте ситуацията да се развива от само себе си. Дори и да сте уморени след разпалена кавга и силите ви да са на ръба, трябва да се съберете и да разрешите проблема. Разберете какво е причинило конфликтната ситуация, кой наистина е виновен. За ваше спокойствие. 

3. Бъдете снизходителни. В пристъп на гняв казваме остри и горчиви думи. Важно да не позволим на негодуванието да ни завладее изцяло и да включим трезвата си преценка навреме.

4. Признавайте си, когато грешите. Признаването на грешките и извинението работят много по-ефективно от шумните скандали и други методи, с които се опитваме да наказваме партньора си.

5. Опитайте се да откриете зърното на истината. Когато сме обзети от пристъп на гняв, единственото ни желание е да се защитим и да отвърнем на удара. Но си струва да се вслушате в думите на партньора си, може би наистина пропускате нещо важно, с което причинявате болка.

Източник: Новите родители