Тази седмица, по време на форума „Образование без граници“, в ЦУМ-София ще се проведе международен конкурс за стипендианти, които ще продължат своето образование в Русия. Победителите ще имат рядката възможност да получат покана от Руското министерство на образованието и науката да учат във Финансовия Университет към Правителството на Руската Федерация напълно безплатно.

Академията е сред световните лидери за подготовка на специалисти в областта на икономиката и финансите. Нейни преподаватели са известни руски икономисти, ръководители на банки, застрахователни и одиторски фирми, както и на големи финансови и индустриални корпорации.

Международният конкурс е насочен към български ученици от 12. клас и ще се проведе по следните дисциплини: математика, руски език, английски език, история. Всички профили са свързани с подготвителните направления към специалностите, които се предлагат в Академията.

Конкурсът се състои от два етапа: през месец март на международно изложение „Образование без граници“ (което ще се проведе тази седмица от 17-ти до 19-ти март в ЦУМ-София) и през април – в Москва. Участието е напълно доброволно и безплатно.

Първият етап на Олимпиадата ще започне от 14.00 ч. на 18. март (събота) в ЦУМ-София (северен вход). За да не пропуснете възможността да станете стипендиант на Финансовия Университет към Правителството на Руската Федерация, посетете изложението предварително и разберете на място, какво ви е необходимо, за да участвате. „Образование без граници“ ще бъде отворено за посетители три дни – петък, събота и неделя (от 17-ти до 19-ти март). Регистрирайте се предварително на http://edu-fair.eu и участвайте в кампанията „Аз сам избрах своето бъдеще!“.