Дали геният може да се разпознае от пръв поглед? Учени дават положителен отговор на този въпрос. Въз основа на техни анализи на черти от характера, но и на външни белези, свързани с гениални хора, представяме списък, който ще ви изненада с присъствието на необичайни и странни признаци. Благодарение на него обаче можете лесно да разпознаете, че пред вас има истински гений.

1. Външен вид

Учени от университетите в Принстън и Браун, са идентифицирали три от най-често срещаните външни признаци, които характеризират наличието на висок интелект у човека. Високият ръст, както и дългите крака са признак за наличието на висок коефициент на интелигентност.

Левичарите също имат високи умствени и аналитични способности. За отбелязване е още, че бебетата с непатологично увеличени размери на главата имат повишени умствени способности.

2. Тревожност и безпокойство

Според учени от Канада признаците на тревожност не винаги характеризират някакво психично заболяване, а напротив, такова поведение често е характерно за хора с повишен интелект.

3. Лоши навици

Повечето умни хора по света имат склонност да пият алкохол. При няколкогодишни наблюдения учени установяват, че тук в рискова група са високоинтелигентните деца по време на тийнейджърството, както и жените, получили висше образование.

4. Време за работа

Както казват учените, жизненият образ на човек е претърпял редица промени в процеса на еволюция и така се е появила част от хората, които имат способността да работят с пълна сила през нощта. Именно гениите са тези, които размишляват в спокойната атмосфера на времето, в което останалите спят здрав сън.

Източник: Lifehackers / Мениджър Нюз