Всички двойки понякога се карат и това е нормално. Но ако по време на разправията прозвучат следните 5 изречения, трябва да се замислите. Защото те може да означават, че краят на връзката наближава…

Забравена годишнина? Паста за зъби, за пореден път оставена отворена на умивалника? Захвърлени на пода мръсни чорапи? В едно домакинство скандал може да предизвикат всевъзможни ситуации. Но има кавги, които често сигнализират за предстояща раздяла – дори ако в дадения момент никой от двамата не го осъзнава. Ето кои типични за двойките караници трябва да прекратите веднага, ако искате да забележите предупредителните знаци навреме.

Не ти ли се струва, че с теб вече сме само съквартиранти?

Почти никакъв секс, затова пък много сиво ежедневие? Ако партньорът ви се чувства просто като съквартирант, това често е тревожен сигнал.

Изобщо не биваше да се събираме!

Тези думи нараняват. Когато някой от двамата поставя под въпрос цялото партньорство, краят обикновено е на една ръка разстояние.

Съжалявам, че ТИ го чувстваш така.

Който реагира по този начин, значи вече не го е грижа за чувствата на другия.

Защо ВИНАГИ казваш трябва... и НИКОГА не го правиш?

Когато се използват такива изрази, означава, че проблемите са се трупали от дълго време.

Не желая да споря повече.

Когато единият партньор се чувства емоционално отчужден, в един момент и най-баналните теми на разправиите му стават безразлични.

Само който долавя тези предупредителни сигнали, може да реагира, преди да е станало късно!