Тежките моменти в живота на 13 известни хора ще ви върнат надеждата

12 декември 2016 г., 08:37
5053

monstArr / Shutterstock

Пътят към успеха е осеян с препятствия. Нужна е упорита работа, търпение и кураж, за да се изправиш пред трудностите, които животът неизбежно изправя пред нас. Провалът преди успеха е нещо, с което всеки трябва да се изправи и тези известни хора го доказват.

Техните неуспехи са ги извели до житейски спадове, в които повечето хора биха се отказали и оттеглили. Но те са продължили напред и това е изиграло ключова роля за успеха им.

Ако някога почувствате, че сте на път да се откажете от мечтите си, тези вдъхновяващи истории ще ви върнат вярата в бъдещето. 

1. Уолт Дисни

Уолт Дисни е претърпял поредица от неуспехи – уволнен е от работата си в Канзас Сити Стар , защото „му липсвало въображение и нямал добри идеи“; комиксите му за Мики Маус били отхвърлени, защото били „твърде страшни за жените“, а „Трите прасенца“ – заради това, че имало само четирима герои; първият му бизнес проект, студиото за анимация Laugh-O-Gram било принудено да фалира.

Преминавайки през тези неуспехи, той изгражда компанията Walt Disney, която днес печели милиарди. Говори се, че са му отказали 302 пъти, преди да получи финансиране за компанията.

2. Харисън Форд

Преди Харисън Форд да се превъплъти в Хан Соло и Индиана Джоунс, той е бил самоук дърводелец на 30 и няколко години, който се е мъчел да заработи, за да се грижи за семейството си. Получавал е дребни роли в телевизионни предавания, но те едва са стигали да свърже двата края – поради което се захванал с дърводелството. 

Докато правел шкафове в дома на Джордж Лукас, той му предложил роля в „Американски графити“. Тогава Форд бил на 29. Но истинският му пробив се случва 6 години по-късно в „Междузвездни войни“ в ролята на Хан Соло, режисиран от самия Лукас. 

3. Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун е преживял трудни години, преди да стане холивудска звезда. Преди да стане на 30, той е работил като продавач в магазин за хранителни стоки и бил разорен дотолкова, че продал бижутата на жена си. В един момент на крайно отчаяние той продал кучето си на непознат в магазин за алкохол за 50 долара. 

Той казва, че това е било най-ниската точка в живота му, след което той си тръгнал със сълзи на очите. След което съдбата му се усмихва с „Роки“ и останалата част от историята е известна на всички. Познайте какво направил с първите си приходи. Купил обратно кучето си за 3000 долара. 

4. Дж. К. Роулинг

Една от най-богатите жени в света днес, някога Дж. К. Роулинг е била без пукната пара, разведена, отглеждала сама детето си и минавала през поредица от депресии. 

Била толкова разорена, че дори нямала пари да принтира ръкописа за Хари Потър. Трябвало да напечата всички повече от 9000 страници ръчно на стара пишеща машина, за да може да я предаде на издателя. 

5. Ариана Хъфингтън

Президентът и главен редактор на Хъфингтън Поуст е днес е влиятелна фигура в политиката на САЩ, но е изпитала горчивия вкус на неуспеха, когато е финишрала пета със само 0,55 процента в гласуването за губернатор на Калифорния през 2003 г.

Въпреки че първата ѝ книга се разпродава с голям успех, втората е била отхвърлена 36 пъти. Днес тя има 13 книги зад гърба си, а световният успех на Хъфингтън Поуст е неоспорим.

6. Майкъл Джордан

Майкъл Джордън днес е без съмнение най-прочутият баскетболист в историята. Като дете обожавал баскетбола и знаел, че иска това да бъде неговата кариера, но нито един треньор не искал да се заеме с него, защото бил нисък. 

Той бил отхвърлен дори от местния отбор на гимназията си. И въпреки това продължил да се бори, за да докаже таланта си. 

7. Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн не можел да говори до четиригодишна възраст и не можел да чете до седемгодишен. Родителите и учителите му смятали, че изостава в умственото си развитие и е асоциален. Бил изключен от училище и му бил отказан прием в Политехническата школа на Цюрих. Днес името му се е превърнало в нарицателно – синоним на гениалност и принос в науката.

8. Ейбрахам Линкълн

Младият Линкълн бил повишен в капитан, но се завърнал у дома си като обикновен редник. След което опитал да се занимава с бизнес, но всичките му предприятия се провалили.

Идващ от много бедно семейство, той впоследствие станал успешен адвокат, минавайки през какви ли не трудности. Изгубил няколко надпревари за държавен пост, но нито една от тези загуби не го разубедила да продължи да опитва, за да стане един от най-почитаните президенти на САЩ. 

9. Джим Кери

Любимият на милиони комик в един момент от живота си живял със семейството си в автобус Фолксваген, паркиран тук-там из Канада. Родителите му били толкова бедни, че той трябвало да напусне гимназията, за да си намери работа. 

Започва работа като чистач, за да помага на семейството си. Кери казва, че е развил чувството си за хумор точно през тези тежки времена. 

10. Стивън Кинг

Днес успехът на майстора на ужаса е всеизвестен. Но малцина знаят, че първият му бестселър „Кери“ е бил отхвърлен 30 пъти, преди да бъде публикуван. Той дори изхвърлил ръкописа на боклука от отчаяние.

Кинг бил от бедно семейство, работел като учител по английски и пишел кратки разкази за списанията, за да си осигури допълнителен доход. Днес над 50 негови романа се продават в тираж над 350 милиона.

11. Томас Едисън

Учителите на Едисън някога казвали, че той е „твърде глупав, за да научи каквото и да е“, така че майка му го отписала от училище и го обучавала сама. По-късно бил уволнен от първите си две работи поради „недостатъчна продуктивност“. 

Днес Едисън е смятан за един от най-големите иноватори на всички времена. Неговият успех след хиляди неуспешни опити да създаде комерсиално жизнеспособна електрическа крушка се е превърнал в един от най-добрите примери за постоянство.

12. Стивън Спилбърг

Днес Стивън Спилбърг е един от най-големите имена в киното. На него дължим филми като „Джурасик Парк“, „Челюсти“, „Спасяването на редник Райън“ и още много. Звучи невероятно, че някога той е бил отхвърлен от Школата за киноизкуство към Университета на Южна Калифорния – не веднъж, а цели два пъти. Днес той е постигнал такъв успех, че дарява пари и сгради на същото учебно заведение, което някога не го е приело. 

13. Опра Уинфри

Днешната телевизионна икона някога е имала трагично минало. Родена в много бедно семейство, насилвана от роднини и близки на семейството, тя ражда на 14 годишна възраст, след което губи детето. В най-тежките години успява постепенно – благодарение на амбицията, таланта и силния си характер – да завърши образованието си и да се наложи първо в радиото, после и в телевизията. Днес тя е една от най-богатите жени в света с богатство, възлизащо на над 2, 9 милиарда долара.

Източник: LifeHack 

Коментари