Трудно е човек да говори за проблемите си, затова ако друг го направи, това често помага. И въпреки че според проучвания един от пет души страда от някакво психично разстройство, темата продължава да е некомфортна за това повечето хора.

Тези известни личности са признали публично, че имат едно или друго психично заболяване, потърсили са помощ и искат тези, които страдат от подобни проблеми, да направят същото.

Изненадани ли сте от някои от тези разкрития? В крайна сметка всички сме хора.

Gallery
Леонардо ди Каприо, обсесивно-компулсивно разстройство

Леонардо ди Каприо още като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство, което се отключва отново по време на снимките на "Авиаторът"."Гримьорът и асистентът ми да ме водеха до снимачната площадка и знаех, че си казват "О Боже, ще ни трябват десет минути, за да го заведем до там, защото той трябва да се връща и да стъпва на онова, да докосва вратата и да влиза и да излиза пак. Това буквално ме подлудяваше през цялото време. Продължи месеци след снимките, и още."

Guliver / Getty Images

Gallery
Елън Дедженеръс, депресия

Всичко, от което някога съм се страхувала, ми се случи. Загубих предаването си. Бях непрекъснато нападана. От положението, в което изкарвах куп пари, правейки комедия, стигнах до положение, в което не изкарвам никакви пари. Когато напуснах студиото, след 5 години упорита работа, знаейки че са се отнесли с мен неуважително по единствената причина, че съм гей, просто изпаднах в дълбока, дълбока депресия.

Guliver / Getty Images

Gallery
Дж. К. Роулинг, депресия

Никога не съм и помисляла да се срамувам от това, че съм страдала от депресия. Никога. Какво срамно има? Минах през наистина трудно време и съм доста горда, че успях да се измъкна.

Guliver / Getty Images

Gallery
Хейдън Пенетиър, следродилна депресия

Има голямо неразбиране - има много хора, които си мислят, че това не е нещо реално, че е само в главите им. "О, просто хормони" , омаловажат го. Но това е нещо напълно неконтролириуемо. Наистина болезнено и наистина страшно и жените имат нужда от много подкрепа.

Guliver / Getty Images

Gallery
Елтън Джон, булимия

Веднага щом казах "имам нужда от помощ", знаех, че ще се оправя и бях решен да се оправя. Но беше такова облекчение да успея да го кажа."

Guliver / Getty Images

Gallery
Адам Лавин, хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието

Когато си чух диагнозата, не се изненадах, защото в гимназията имах проблеми с концентрацията. И си мисля как сега хората забелязват състоянието ми, във всекидневието ми на възрастен. Когато не мога да внимавам, наистина просто не мога да внимавам.

Guliver / Getty Images

Gallery
Джим Кери, депресия

Бях на Prozac дълго време. Може да ми е помогнало да изляза от задръстването малко, но хората остават на него завинаги. Трябваше да спра в един момент, защото осъзнах, че, както знаете, всичко е просто окей.

Guliver / Getty Images