Много хора по света нямат шанс да имат собствени деца и решават да осиновят. Има и немалко известни хора по света, които също осиновяват деца и им дават шанс за по-добър живот.

Но и сред знаменитостите има такива, които сами са били някога осиновени и животът им е минал в приемни семейства или приюти.

Редакторите на сайта AdMe.ru са решили да ни представят някои от тях. Вертоятно имената ще са ви познати, но за други ще останете изненадани.

Мениджър Нюз

Gallery
Никол Ричи

Родителите на американския моден дизайнер Никол Ричи са гледали дъщеричката си до 3 годишна възраст, след което, поради затрудненото финансово положение, прехвърлят попечителството на Лайънъл Ричи. В интервю Никол признава: "Родителите ми бяха приятели с Лайънъл. Те са вярвали, че новото ми семейство ще бъде в състояние да осигури всичко най-доброто за мен". Тя все още се свързва с биологичната си майка.

Снимка: Guliver / Getty images

Gallery
Джейми Фокс

Американският актьор Джейми Фокс е роден в Тексас в семейството на епископ. Малко след раждането му, биологичните родители го изоставят и Джейми е предаден на приемно семейство. Той е израснал в "черно гето", а най-голямо влияние върху него оказва баба му. Именно тя внушава у момчето към изкуството, учи го да свири на пиано и повлиява на решението му да учи класическа музика в колежа.

Снимка: Guliver / Getty images

Gallery
Рей Лиота

Рей Лиота е изоставен, защото семейството му не можело да си позволи да се грижи за него. Момчето е прието от семейство богати италианци, които му дават хубаво име и ново любящо семейство. Заедно с него е осиновено и момиче Линда. Така Рей се намира едновременно нови родители и сестра. 

Снимка: Guliver / Getty images

Gallery
Коко Шанел

Коко Шанел е най-известната жена в света на модата. Родена е през 1883 г. в Сомюр. Родителите й не могли да отгледат децата си (общо 5), така че голямата част от времето, те прекарвали при многобройните си роднини. Когато Коко е само на 12 години, баща й напуска семейството и момичето е прехвърлено в приют, а след това в един католически манастир и накрая в училище-интернат. Според Коко това е определило и избора на бъдещата й професия: принудително облечена в сива униформа тя мечтае за красиви рокли.

Снимка: Wikipedia

Gallery
Джон Ленън

Джон Ленън е изоставен малко след раждането си, когато родителите му се разделят и майка му си намира нов мъж. Момчето е изпратено при леля си Мими и съпруга й. Според Ленън тя е била много строга и не одобрявала страстта му към китарата. "Китарата е хубаво нещо, но тя няма да ти помогне да изкарваш прехраната си", обичала да повтаря тя.

Снимка: Guliver / Getty images