Кой е толкова коравосърдечен, че да устои на парче шоколад по никое време? Всички имаме проблеми със здравословното хранене и ограниченията. Не е необходимо да следите теглото си след всяка хапка, но трябва да имате предвид, че понякога резултатите не са обективни. Ако консумирате големи количества от следната съставка, вече не можете да се доверявате на теглилката си!

Теглилката: едновременно приятел и враг. Мнозина от нас се теглят редовно, ако не и всеки ден (впрочем съветваме ви да престанете!). Качването час по час и следенето на някой грам най-много да ви донесе някоя психическа травма, но не и да извая фигурата ви. Съществуват някои фактори, които може да повлияят върху теглото, което отчита кантарът, сред които една конкретна съставка.  

Натрият предизвиква колебания в теглото. Ако приемате много натрий, това може да се отрази на кантара. Според едно изследване стрелката на теглилката ще хвръкне нагоре, ако консумирате големи количества натрий, и така ще отчете подвеждащ резултат. Така че не бързайте да увесвате нос! Учените обясняват, че това се дължи на факта, че по този начин в тялото се натрупват течности. Но кой продукт съдържа натрий? Отговорът е съвсем прост: готварската сол. В химическия й състав влизат натрий и хлор.

Извод: вместо да се впускате в мъчителни диети, яжте по-малко сол и веднага ще забележите разликата в цифрата, която показва кантарът.

Таен бонус съвет: теглете се винаги в един и същи ден всяка седмица.

Цветелина Велчева