На 6 февруари тази година отбелязахме 78 години от рождението на Боб Марли, легендарния композитор и певец, който се опита да обедини политическите сили в Ямайка и да каже на света, че хората се раждат равни и всеки има право на достоен живот. 

В негова чест ви предлагаме да се насладите на някои от най-проникновените му изказвания.

***

"Отваряш сърцето си, знаейки, че то може да бъде разбито един ден и докато го правиш, разбираш какво е любов и радост, за каквито никога не си мечтал."

"По-добре е да се бориш за свобода, отколкото да бъдеш затворник цял живот."

"Страхливец е мъжът, който събужда любовта на една жена, без да има намерение да я обича!"

"Кой си ти, че да ме съдиш? Знам, че не съм перфектен и не живея, за да бъда такъв, но преди да започнеш да ме сочиш с пръст, се увери, че ръцете ти са чисти."

"Неща, които никога преди не са те интересували започват да те палят само, защото знаеш, че са важни за този човек, който е толкова, толкова специален за теб."

"Обичай силно, защото когато има любов трябва да се държи. Защото перфектни момчета не съществуват, но винаги има един човек, който е перфектен за вас."

"Животът е един голям път с много знаци, така че, когато преминавате през коловозите, не усложнявайте ума си. Бягайте от омразата и ревността."

"Твърдо вярвам, че само веднъж в този живот може да намериш някого, който да преобърне света ти напълно!"

Снимка: Getty Images

"Футболът е музика, футболът е свобода."

"Истината е, че всеки един човек ще те нарани. Просто трябва да намериш тези хора, заради които си струва да страдаш."

"Може да не си първият мъж в живота ѝ, нито последният, нито единственият. Тя е обичала и преди, може би ще обича отново… Но ако тя те обича сега, какво друго има значение? Тя не е идеална, ти също не си... и е възможно двамата никога да не сте перфектна двойка. Но ако тя може да те разсмее, да те накара да премисляш и признава, че е човешко да се греши, дръж я и ѝ дай всичко, което можеш! Тя може да не мисли за теб всяка секунда от деня, но ти е дала част от себе си, която знае, че може да разбиеш - сърцето си. Така че не я наранявай, не я променяй, не я анализирай и не очаквай от нея повече, отколкото може да ти даде. Усмихвай се, когато те прави щастлив, когато те ядосва – кажи ѝ, а когато я няма… ще ти липсва."

"Истината е, че всеки един човек ще те нарани. Просто трябва да намериш тези хора, заради които си струва."

Събуди се и живей!

Gallery

Снимка: Getty Images