Силните хора са призвани да помагат на другите, затова често се случва така, че привличат такива, които са наранени или са трудни за обичане. Те привличат и такива връзки – трудни, сложни, изискващи усилия и повече енергия.

Силните хора рядко се раждат такива – обикновено животът ги е направил такива, затова знаят колко е важно да подадеш ръка, да помогнеш, да изслушаш, да бъдеш опора и надежда за някого.

Силен е онзи, който дава, а не онзи, който взема. Силен е този, който отстъпва, който отваря сърцето си за чуждата болка. Силен е онзи, който е готов да бъде приятел въпреки всичко. Той ще насърчава и ще вдъхновява. Той ще се радва за успехите на хората, които обича. Той няма да завижда и да се опитва да навреди.

Силните са хора на честта и достойнството, на думата и на делото. Техните думи имат тежест, техните дела имат стойност.

Такива хора обикновено имат трудна любов, защото привличат трудните връзки. Имат нужда от предизвикателства, не харесват обикновените неща, посредственото, лесните победи не са за тях. Търсят партньор, който да се развива, да бъде амбициозен, да иска нещо повече от живота. Не биха се задоволили с човек, който няма планове за бъдещето, който тъпче на едно и също място.

Силните носят кръста си на избрани да помагат. Затова умеят да превръщат трудните връзки в успешни и хармонични.