Известно е, че Google предлага на своите служители редица удобства на работното място - от перални помещения до спортни зали, стаи за почивка и пързалки вместо асансьори. Изследователи твърдят, че поддържането на такава политика съвсем не е безрезултатно и че щастливите служители наистина работят по-усърдно. Поредица от тестове доказват, че щастието прави хората с 12 процента по-продуктивни, пише Business Insider.

В изследването се включили повече от 700 участници. По време на експериментите някои доброволци гледали комедийни клипове или получавали безплатно шоколад, напитки и плодове. Други били разпитани за скорошни семейни трагедии, като тежка загуба на близък, за да се установи дали по-малкото щастливи моменти са причина за по-ниската продуктивност.

“Щастливите работници използват времето си по-рационално, увеличавайки темпото, с което работят, без това да засяга качеството на работа”, коментира резултатите д-р Даниел Сгрой от Катедрата по икономика на Университета в Уорик. “Това изследване ще предостави някои насоки за управление на персонала във всяка една организация. Ръководителите трябва да се стремят да направят работното място “емоционално здраво” за своите служители.”