Дали сексът по време на бременност не стресира бебето? Какво вижда и чува то в утробата? И няма ли да предизвика оргазмът опасни контракции?

Това са само част от въпросите, които си задават много от бъдещите майки. И за всеки случай предпочитат да се откажат от интимните удоволствия.

Има ли все пак опасност

Изследване на учени от Университета Аделаида стигна до извода, че честите сексуални контакти са не само безопасни, но дори носят и някои неочаквани ползи за бременната. Като например – те са необходими, за да има здрава бременност.

Намалената честота или липса на интимни удоволствия през деветте месеца напротив, може да предизвика някои проблеми – като прееклампсия например. Това състояние може да доведе до сериозни усложнения, свързани и с майката, и с бебето.

Какво препоръчват експертите

Експертите съветват жените да не ограничават количеството на интимните си взаимоотношения с бъдещия татко преди раждането. Разбира се, трябва да внимават и да не експериментират с прекалено акробатични пози или такива, които предизвикват болка и дискомфорт.

Сексът всъщност помага да се избегнат много усложнения по време на бременността, твърдят учените. Това естествено, важи само за случаите, когато няма противопоказания.

Новите родители

Рамблер