По-добре е да сме щастливи, отколкото силни, но все пак силата и независимостта могат да бъдат само от полза.

Силната жена прави тези 8 неща, независимо колко ѝ е трудно:

1. Разчита само на себе си.

Силната жена няма нужда от мъж, който да я издържа. Тя е образована, работи и изкарва сама прехраната си. Не залита по материални изкушения, които не са ѝ по джоба. Щастлива е с това, което сама може да си позволи.

2. Не се срамува да поиска помощ.

Когато това е наистина необходимо. Достатъчно силна и независима се чувства, за да поиска помощ, когато се налага. Може да преглътне егото си и да бъде благодарна, когато някой ѝ подава ръка.

3. Работа здраво.

Държи на професията си и постоянно иска да се развива. Върши всичко с всеотдайност и професионализъм. Гордее се с постигнатото, но знае, че може и още, затова постоянно предизвиква себе си.

4. Не прави компромис със себе си.

Не се страхува да отстоява позициите си. Не търпи хората, които я мачкат. Изправя се смело срещу другите и води аргументирани спорове. Не си премълчава, когато вижда несправедливост. Не предпочита да избегне спора, когато знае, че е права.

5. Умее да поема отговорност за действията си.

Колкото и уверен и знаещ да е човек, случва се да допусне грешки. Силната жена не ги прикрива. Застава открито зад решенията си и умее да признае, когато сгреши. Затова печели уважението на другите.

6. Знае цената си.

И в личен, и в професионален план силната жена има реална преценка за себе си и с това не прави компромис. Изисква високо ниво и от хората, с които общува. Не би направила компромис нито в любовта, нито в работата, нито в приятелствата си.

7. Изразява чувствата си.

Силната жена не се срамува открито да изразява чувствата си и да говори за тях. Приема критика, умее да изслушва отсрещната страна, не натрапва на никого емоциите си.  Достатъчно зряла е, за да анализира това, което изпитва.

8. Обича себе си.

Със сигурност и силната жена има своите комплекси, но не позволява да ѝ пречат. Тя знае, че е красива, че е добър човек, че има ценности и морал. Не спира да вярва в себе си. Не се предава дори когато изглежда невъзможно. Знае, че заслужава да бъде щастлива.

Цветелина Велчева ©