Вече е научно доказано, че определен вид алкохол повишава половото влечение. Нямате търпение да разберете кой е този любовен еликсир? Ето за кой алкохол става дума.

Установявате ли понякога, че когато консумирате алкохол, изведнъж ви обзема силно желание за секс? Да не би само когато пиете червено вино? Тогава действително не става въпрос за случайност. Изследванията доказват категорично, че две чаши червено вино увеличават либидото.

Според резултатите от едно проучване, проведено във флорентинската болница „Санта Мария Нуова“, червеното вино се отразява благотворно не само върху сърцето. То може да предотврати „дупки“ в паметта и да намали риска от диабет. Уха! А сега най-хубавият страничен ефект: медиците констатират, че консумацията на червено вино повишава половото влечение! При това жените се поддават по-лесно на въздействието му, отколкото мъжете.

Още след една, най-много след две чаша червено вино влечението се усилва. Изследователите анкетирали 800 жени между 18 и 50 години и било установено, че жена, която редовно посяга към червеното вино, била значително по-активна полово от въздържателките. 

Почерпените жени започвали да флиртуват по-смело и да ухажват мъжа по-открито. „Виновни“ за това са съдържащите се в червеното вино полифеноли. Тези антиоксиданти активират кръвооросяването и въздействат особено интензивно върху ерогенните зони. Мммм…

А как стоят нещата при мъжете? Напитката влияе и на тях, макар и не толкова явно както на жените. Обаче! Растителният флавонол кверцетин стимулира отделянето на половия хормон тестостерон. Медиците установили двойно по-висока стойност на тестостерона при любителите на червеното вино, отколкото при пиячите на бяло.

Това, разбира се, не означава, че трябва да се наливаме с червено вино! Ако се абстрахираме от изброените по-горе положителни ефекти за здравето, червеното вино си остава  вкусов продукт, с който си доставяме удоволствие в свободните вечери. Ролята си на сексуален стимулант изпълнява само след първите две чаши. След това може да се получи обратен ефект: бързо ще ви се доспи и в леглото ще ви се иска повече да подремнете, вместо да правите секс!