Първата стъпка към всяко подобрение е приемането. Но какво може да помогне срещу грижите? Ето нашите три предложения:

    Медитация: Когато черните мисли не спират да кръжат в главата, няколко минути медитация за отпускане и осъзнатост може да сътворят чудеса.

   Говорене: обикновено в главата ни проблемите изглеждат двойно по-големи, отколкото са в действителност. Тук ще помогне говоренето. Излейте душата си пред близък човек и ще започнете да виждате нещата по-ясно. Ненапразно казват, че споделената мъка е половин мъка. Освен това винаги е полезно да чуеш второ мнение.

    Дигитална детоксикация: Когато човек иска да подреди мислите си, постоянният наплив от новини и информация се явява сериозна пречка. Оставете смартфона за известно време настрана и се концентрирайте върху себе си! В това отношение много полезна е книгата на швейцарския автор Ролф Добели „Изкуството на дигиталния живот. Как да се откажем от новините и да се справим с потока от информация “. Авторът препоръчва – къде на шега, къде сериозно - следното: „Отървете се радикално от новините от живота си. Направете възможно най-труден достъпа до всички новинарски портали. Отпишете се от всички бюлетини за новини. Изтрийте веднага приложенията за новини на вашия смартфон. Продайте телевизора си. Изтрийте всички страници с новини от лентата с предпочитани отметки на браузъра си. Не избирайте портал за новини като начална страница на браузъра си.“

Или както се пееше така хубаво в онази стара песен: Don't Worry, Be Happy!