Повечето хора копнеят за партньорство, което да продължи възможно най-дълго, за предпочитане до края на живота. За такова щастие е необходимо да намерите партньор, който едновременно да бъде ваш любим и най-добър приятел – сродна душа, която ще дели с вас и скърби, и радости. Ето някои признаци, по които да разберете дали сте открили правилния човек.

1. Все още сте заедно

Това се отнася най-вече за двойки, които са заедно отдавна и все още са влюбени и щастливи. Ако дори след дълги години съвместно съжителство държите един на друг и се подкрепяте, въпреки че несъмнено сте преживели и немалко трудни моменти, налице са всички шансове да останете заедно до края на живота си. Всъщност е съвсем просто: щом несгодите не са успели да ви разделят, значи имате общо бъдеще.

2. Едни и същи цели в живота

Двама души, които са намерили един в друг партньор за цял живот и сродна душа, споделят общи цели. Те се стремят към едни и същи неща, независимо дали се отнасят за кариератаq или семейството. За да осъществят тези мечти, те се подкрепят взаимно и имат еднакви очаквания за бъдещия си съвместен живот.

3. Разправия, но с уважение!

Във всяка връзка от време на време прехвърчат искри между партньорите, което е напълно в реда на нещата. В края на краищата не може двамата винаги да са на едно мнение. Много е важно обаче по какъв начин се карат партньорите и как се отнасят един към друг, когато не всичко е цветя и рози. Двойка, която запазва добрия тон дори при разправии, определено има добри шансове за съвместен живот.

4. Спор, но конструктивен!

Нека уточним предварително: тук не става въпрос за сериозна кавга! Който не се страхува да предизвиква партньора си, изказвайки обратно мнение, или да засяга неудобни въпроси, може да се смята за щастливец. Защото много партньори заобикалят или избягват теми, които може да породят спорове. Ако обаче можете открито и честно да обсъждате с партньора си всякакви въпроси, дори възгледите ви понякога да се различават, значи сте намерили сродната си душа, пред която няма нужда да се преструвате.

5. Извинения

В една връзка неминуемо идва момент, когато се налага да се извините. Ако можете да го направите спонтанно и с лекота, няма причина за притеснение. И двамата партньори трябва да са в състояние да признават често собствените си грешки и неправилни постъпки.

Превод: Цветелина Велчева