Оставeте Facebook и се образовайте с тези 10 полезни сайта

22 март 2017 г., 18:00
155779

Megaflopp / Shutterstock

Средният човек прекарва почти по два часа дневно в социалните медии. Замислете се, какво ще постигнете, ако прекарате тези два часа, правейки нещо друго? Да речем, да учите нов език? Или да усвоите ново умение? Следват 10 сайта, различни от социалните мрежи, които ще ви направят по-умни и ще подобрят живота ви.

1. Unplug the TV

Изключи телевизора. Всеки път, когато посетите този сайт, той генерира ново видео, от което ще научите нещо ново. Опитайте да изгледате целия клип дори темата да не ви е особено интересна. Като научавате повече по теми, с които не сте запознати, разширявате зоната си на комфорт и отваряте перспективата си.

2. Skillshare

Споделяне на умения. Уроците се водят от професионалисти в областта си. Без повече теория. Без празни обещания. Способностите, които те преподават са приложими и полезни.

3. University of the People

Университетът на хората. Като организация с нестопанска цел, той предлага широк набор от програми за безплатно обучение – от бакалавърски до докторантски курсове.

4. High Brow

Щом се абонирате за този сайт, той ще ви изпраща петминутни уроци по всякакви предмети по пощата всеки ден. Лесносмилаеми и интересни.

5. Investopedia

Трудна тема ли ви се струват финансите и инвестициите? Независимо дали ги харесваме, или не, финансите засягат всеки акспект от живота ни. Подобрете финансовата си култура с тонове полезна информация, поднесена от специалисти.

6. Brain pump

Този сайт обхваща интересни и малко познати знания, която рядко можете да откриете в социалните медии. Не всички те ще бъдат практични в живота ви, но със сигурност ще ви направят по-креативни и забаввни.

7. Spreeder

Колкото по-бавно четете, толкова по-малко имате шанс да научите в днешния все по-забързан ритъм на живот. Използвайте този инструмент, който ще ви тренира да четете по-бързо и все пак ефективно да подобрите скоростта си на четене.

8. Coursera

Този сайт предлага множество безплатни курсове, които имат страхотна репутация. Той се спациализира в информационни науки, машинно учене и др.

9. Hemingway Editor

  Всеки пише, дори и да не е писател. „Редакторът на Хемингуей“ е като безплатен стилистичен съветник, който ще ви покаже какво може да промените, за да подобрите звученето на текста, който сте написали. Някои от често срещаните съвети са да избягвате пасивните форми на глаголите („Вчера беше проведен конкурс“, „Турист е нападнат от диво прасе“ и др.) и дългите изречения.

10. еdX

Този сайт включва курсове от различни университети по света. До декември 2016 г. в него участват 10 милиона студенти, посещаващи над 1270 курса онлайн.

Източник: LifeHack

Коментари