Средният човек прекарва почти по два часа дневно в социалните медии. Замислете се, какво ще постигнете, ако прекарате тези два часа, правейки нещо друго? Да речем, да учите нов език? Или да усвоите ново умение? Следват 10 сайта, различни от социалните мрежи, които ще ви направят по-умни и ще подобрят живота ви.

1. Unplug the TV

Изключи телевизора. Всеки път, когато посетите този сайт, той генерира ново видео, от което ще научите нещо ново. Опитайте да изгледате целия клип дори темата да не ви е особено интересна. Като научавате повече по теми, с които не сте запознати, разширявате зоната си на комфорт и отваряте перспективата си.

2. Skillshare

Споделяне на умения. Уроците се водят от професионалисти в областта си. Без повече теория. Без празни обещания. Способностите, които те преподават са приложими и полезни.

3. University of the People

Университетът на хората. Като организация с нестопанска цел, той предлага широк набор от програми за безплатно обучение – от бакалавърски до докторантски курсове.

4. High Brow

Щом се абонирате за този сайт, той ще ви изпраща петминутни уроци по всякакви предмети по пощата всеки ден. Лесносмилаеми и интересни.

5. Investopedia

Трудна тема ли ви се струват финансите и инвестициите? Независимо дали ги харесваме, или не, финансите засягат всеки акспект от живота ни. Подобрете финансовата си култура с тонове полезна информация, поднесена от специалисти.