Никой не може да оспори колко важна придобивка е образованието. То предлага възможности за всеки, който има желанието да се възползва от него и е достатъчно постоянен.

Добрите новини са, че не е нужно да изхарчите огромно количество пари, за да подобрите уменията си. Интернет пространството е пълно с висококачествени сайтове, които могат да ви помогнат да направите това безплатно.

И този списък на BrightSide го доказва. В него ще откриете 7 сайта, в които можете да продължите и разширите образованието си, като инвестирате само време и много труд, вместо пари.

Open Culture

Безплатните онлайн курсове на Open Culture са подходящи за всеки, който не е сигурен откъде точно да започне. Тук ще откриете 1200 лекции, видеа и подкастове от университети от целия свят. Така няма да се налага да посещавате и претърсвате сайтовете на всеки отделен университет и можете да намерите курс, специфичен за вашата област.

Academic Earth

Страхотен сайт, който обединява курсове на много високо ниво от най-добрите университети в света, като MIT, Харвард, Принстън, Станфорд, Йейл и много, много други. Лесната навигация няма да ви позволи да се изгубите в морето от информация.

edX

Още една интернет страница, която събира на едно място голям брой разнообразни курсове от много различни университети. Доста е лесно да си изберете курс по ваш вкус, а след това да се гмурнете в музикалната индустрия, например.

University of the People

UoPeople е безплатен, но студентите ще трябва да си заплатят за изпитите в края на всеки курс. Цената зависи от това къде живеете. Ако много държите да получите образованието си тук безплатно, може да опитате да получите един от предлаганите грантове. Но за да станете студент, ще трябва да демонстрирате отлично владеене на английски.