7 страхотни сайта за безплатно обучение

29 септември 2017 г., 09:52
21591

Shutterstock

Никой не може да оспори колко важна придобивка е образованието. То предлага възможности за всеки, който има желанието да се възползва от него и е достатъчно постоянен.

Добрите новини са, че не е нужно да изхарчите огромно количество пари, за да подобрите уменията си. Интернет пространството е пълно с висококачествени сайтове, които могат да ви помогнат да направите това безплатно.

И този списък на BrightSide го доказва. В него ще откриете 7 сайта, в които можете да продължите и разширите образованието си, като инвестирате само време и много труд, вместо пари.

Open Culture

Безплатните онлайн курсове на Open Culture са подходящи за всеки, който не е сигурен откъде точно да започне. Тук ще откриете 1200 лекции, видеа и подкастове от университети от целия свят. Така няма да се налага да посещавате и претърсвате сайтовете на всеки отделен университет и можете да намерите курс, специфичен за вашата област.

Academic Earth

Страхотен сайт, който обединява курсове на много високо ниво от най-добрите университети в света, като MIT, Харвард, Принстън, Станфорд, Йейл и много, много други. Лесната навигация няма да ви позволи да се изгубите в морето от информация.

edX

Още една интернет страница, която събира на едно място голям брой разнообразни курсове от много различни университети. Доста е лесно да си изберете курс по ваш вкус, а след това да се гмурнете в музикалната индустрия, например.

University of the People

UoPeople е безплатен, но студентите ще трябва да си заплатят за изпитите в края на всеки курс. Цената зависи от това къде живеете. Ако много държите да получите образованието си тук безплатно, може да опитате да получите един от предлаганите грантове. Но за да станете студент, ще трябва да демонстрирате отлично владеене на английски.

TED-Ed

Чудесно място за придобиване на по-общи познания. Този сайт е препълнен с вдъхновяващи видео клипове. TED-Ed има забавен подход към знанията, затова няма да се отегчите, като гледате чудати анимации, решавате тестове и преглеждате допълнителните материали. Почти всички техни клипове имат субтитри на няколко езика.

Сoursera

Този проект си сътрудничи с университети и организации от цял свят, така че те да могат да публикуват и провеждат курсове в Coursera.org, покриващи огромно разнообразие от теми. Студентите не само учат, но и общуват с останалите участници в курса, полагат тестове и изпити. Проектът предлага курсове и дори специализации (съвкупност от курсове на еднаква тематика) от много добри университети, музеи и др. Ако положите изпитите успешно и с висок резултат, можете да получите т. нар. „Statement of accomplishment”, а срещу определено заплащане – и сертификат.

Khan Academy

Khan Academy е започнал от дистанционни уроци, които един талантлив млад мъж, който завършил MIT и Харвард, заснел за малката си братовчедка в Луизиана. Тези видео клипове първоначално са били публикувани в YouTube и се превърнали в хит. Днес, Khan Academy има собствен сайт и осигурява достъп до повече от 4200 безплатни курса, засягащи голямо разнообразие от теми.

Коментари