Белегът означава, че болката е отминала и раната се е затворила. Означава, че сте оцелели след болката, победили сте я. Означава, че сте преживели нещо страшно и голямо, но сте успели да го прескочите.

Белегът означава, че

* сте научили още един житейски урок,

* сте станали по-силни,

* сте израснали духовно,

* сте се променили,

* сте продължили напред.

Белегът е като татуировка на триумфа, на тържеството на живота и трябва да се гордеете с него. Всичко, което сте преживели, става част от вас, от вашия опит и от вашия път.

Не позволявайте белезите да ви дърпат назад, да ви контролират и да ви потискат. Не допускайте да живеете живота си в страх. Не можете да направите така, че белезите, които животът ви е оставил, да изчезнат, но можете да промените начина, по който ги възприемате. Всичко, което ни се случва, ни променя. Всеки човек, с когото ни среща животът, за добро или лошо, оставя своята диря. Човек израства по своя път. Ако е характерно за вас да се чувствате неудовлетворени, да се сравнявате с другите, да се самосъжалявате, може би не сте успели да се научите да приемате. Понякога нещата са просто такива, каквито са. Важно е да гледате на своите белези не като доказателство за болка и разочарования, а като доказателства за сила и борбеност.

Цветелина Велчева