Понякога начинът, по който се държим, или нещата, които говорим, могат да отблъснат хората. Може би и вие не сте горди с някои черти от характера си и бихте искали да ги промените. А може и да е нещо, което вие намирате за положително качество, а всъщност да вбесява околните. Във всеки случай съществуват някои черти от характера, които е много вероятно да дразнят околните. Подбрали сме ги в списък. Проверете дали се припознавате в някоя от тях.

1. Държите на думата си.

Вие сте честен и откровен човек. Понякога дори прекалено болезнено откровен. Следователно сте човек на думата. Като кажете нещо, просто го спазвате. „Утре ще ти звънна да пием кафе!“; „Непременно ще ти дойда на гости другата седмица.“; „Ще ти помогна да намериш книгата, която търсиш.“ Да, всичко това за вас не са просто празни приказки, а думи, които впоследствие обличате в действие.

Следователно за вас е много трудно да разберете защо хората просто казват някакви неща, които после изобщо не изпълняват. И това съвсем естествено ви дразни. И си го казвате. Да, ама хората не обичат да им се натяква, че са несериозни, че не държат на думата си, че просто приказват празни приказки, че действията им не отговарят на казаното. Хората предпочитат да мислят за себе си като за положителни личности. Ако нещо не е изпълнено, то има причина за това, нали? Да, ама поговорката, че когато има желание, има и начин, е толкова вярна, че може да се приложи почти във всеки случай. Не си губете времето с хора, които не държат на думата си. Със сигурност рано или късно ще възникне конфликт между вас.

2. Широко скроен човек сте.