Специалисти съставиха своеобразен „черен списък” на вредните ежедневни лични навици, масово споделяни от повечето хора по света, пише Мениджър Нюз. Ще се изненадате да откриете, че и вие сте сред тях. Ето какво включва този списък:

1. Миенето на зъби веднага след закуска

Опасно е, защото води до изтъняване на зъбния емайл, особено след консумиране на сурови плодове и зеленчуци. Стоматолозите съветват зъбите да се почистват около 40 минути след хранене, за да може калцият, съдържащ се в слюнката, да се включи в процеса на възстановяване на зъбите. Веднага след хранене е препоръчително само изплакване на устата.

2. Отварянето на прозорци

В градските помещения отварянето на прозорци с идеята да освежим въздуха по-скоро ни върши мечешка услуга, защото проникват вредните изгорели автомобилни газове, които могат да предизвикат най-малкото главоболие. В зони с изявен градски смог е по-добре да се разчита на климатици с еко филтри.

3. Притоплянето на храна в микровълнова фурна в пластмасов съд

Фталатите - химикали, използвани за омекотяване на пластмасите – могат да попаднат в храната при нагряване. А те са отговорни за редица здравни проблеми, които тровят организма, включително, могат да провокират хормонални разстройства. Медиците препоръчват притоплянето на храна да става само в огнеупорни стъклени съдове.