Предателство.

Разочарование.

Голяма болка е да ти забият нож в гърба. Независимо дали предателството идва от жена, или от приятел. И в двата случая си предаден от човек, когото обичаш, от човек, на когото имаш доверие. Всъщност няма как да те нарани човек, на когото нямаш доверие или когото не обичаш. Когато обичаш, имаш очаквания и надежди. Когато имаш очаквания и надежди, можеш да преживееш разочарование.

Когато ти забият нож в гърба, изпадаш в ступор. Не знаеш как да реагираш. Трудно можеш да повярваш. После идва въпросът: „А сега накъде? Мога ли да простя?“ Този въпрос трябва да получи своя отговор, защото от това зависят не само бъдещите ви отношения с този човек, но и вътрешната ви хармония. Ако само си мислите, че сте простили, но всъщност не сте, ще вредите само на себе си – вътрешно ще се самоизяждате. Ако не можете да простите, скъсайте отношенията си изведнъж и окончателно.

Да знаете, че не е виновен този, който ви е забил нож в гърба. Виновни сте самите вие. Вие сте се самозалъгвали. Ви сте си затваряли очите за някои очевидни знаци, на които сега вече може би бихте обърнали внимание. Вие сте допуснали тези хора в душата си да мърсят и да грабят.

Единственият начин е да си вземеш своята поука, да научите по трудния начин един важен житейски урок и да продължите напред.