От една възраст нататък не е сериозно да не знаете какво да очаквате от партньора си.

Ако двама души от самото начало са се разбрали, че не търсят нищо ангажиращо, няма проблем да продължат връзката си, докато и на двамата им е приятно. Подобни неангажиращи отношения може да бъдат и отворени, което дава възможност да намериш точния за теб човек.

Друга причина би могла да бъде пренареждане на приоритетите. На първо място би могла да е кариерата. Или личностното израстване.

Ако обаче двама души искат различни неща, е най-малкото недостойно единият да заблуждава другия.

Най-страшната обида за партньора е несигурността. Всяка връзка изисква усилия и от двете страни. Нищо не може да се приеме за даденост. Подобно поведение веднага се наказва. Когато не оценяваш това, което имаш, рано или късно го губиш.

Ако усетите, че партньорът избягва важни въпроси като бъдещето и общи планове, това не вещае нищо добро. Ако партньорът никога не повдига въпрос за съвместното ви бъдеще, то вероятно не вижда такова. И ако за някои неща си струва да си затворите очите и да направите компромис, това със сигурност не е едно от тях.

Често се оказва, че зад усещането за несигурност се крие трети човек във връзката. Един от двамата води двойствен живот и се оказва, че има съвсем различни приоритети. В подобна ситуация изглажда така, сякаш пред нас застава напълно непознат. Дори да попаднем в подобна ситуация, не трябва да позволяваме това да разклаща самочувствието ни и да ни смачква.

Чистата ,светла, искрена и пълноценна любов е да бъдеш с човека, когото обичаш. Всичко извън това е несериозно и съмнително.

Цветелина Велчева