Столичната полиция издирва собственика на голяма сума пари, намерена на една от метростанциите на линия 1 на метрото на 9 април, съобщиха от СДВР.

Парите са били намерени от гражданин и предадени на полицай. До момента обаче никой не ги е потърсил.

На плика има следния надпис: “Мило Ати, пази се много, има предложение за въвеждане на извънредно положение в страната. Обичам те. Тати”.

По текста на посланието предполагаме, че парите са на загрижен татко, който вероятно е искал да осигури пари на детето си, непосредствено преди въвеждането на извънредните мерки у нас. Оттук нататък хипотезите стават много. Кое е детето, къде живее, и дете ли е всъщност или вече пораснал човек. При всички случаи собственикът на парите все още не ги е потърсил.

„В рамките на месец тези пари, ако не бъдат потърсени, се изпращат към Столична община. До сега не сме имали случай, в който граждани да са идвали и да са искали нещо, което не е тяхно“, обясни Момчил Будинов, СДВР.

Към момента средствата са на съхранение в сградата на сектор “Метрополитен”-СДВР на адрес гр. София, бул. “Драган Цанков” № 5.

Собственикът може да се обади за информация тел. 02 9820419. Трябва да даде подробности около случката – сума, купюри и т.н., съобщават от полицията.