Някои родители се опитват да предпазят децата си на практика от всичко. Те предпочитат да не ги плашат с разкази за трудностите, пред които ще се изправят, когато пораснат. Други родители обаче третират подрастващите като възрастни, пише BrightSide.

Ако мислите, че вторият подход е по-добър, то най-вероятно ще намерите доста полезни съвети в това писмо, написано от майка до нейната дъщеря, която е тийнейджърка. Текстът придоби широка популярност в мрежата напоследък. И това не е случайно.

1. След 3 години мога да те изритам от вкъщи

Звучи страшно, нали? Определено е. Когато станеш на 18, пред теб ще има два възможни пътя.

Можеш да се запишеш в университет, а аз ще те подкрепям колкото ми позволяват силите, докато не завършиш или не си намериш работа. Разбира се, имаш възможност да кажеш и „не“ на университета (няма да те съдя, ако това е твоят избор) и директно да се захванеш с работа. В този случай ще трябва сама да се грижиш за себе си. Няма да издържам момиче, което е над 18 и което не е образовано, защото си мисли, че това е правилният подход. Имаш 3 години на разположение, за да решиш какво да правиш…

Вече измислихме какво да е новото предназначение на стаята ти. Ще е нашата спалня.

2. Ти си прекрасна, красива и умна

Много по-добра си от мен. Наистина си прекрасен човек. Познавам те вече 15 години. Дори в най-развинтените ми фантазии не съм си представяла, че можеш да бъдеш толкова невероятна. Ако някой не разбира това, проблемът си е негов (е, и на баща ти, до известна степен).