Хората често бъркат 6-годишния Грант Пиърс с неговия брат на 1 годинка. Причината е проста. Грант е роден с форма на дварфизъм, наречена диастрофична дисплазия. В резултат на това той е нисичък и има непорпорционални крайници, пише Goodnet.org.

Това трогателно видео ни запознава с момче, чиято мъдрост надвишава годините му. То разпространява своето послание за любов и толерантност.

Грант ни показва всички неща, които обича да прави -  например да танцува, да чати в Skype със своя братовчед в Англия и да готви. В един от множеството сладки моменти той казва – „Дори обичам любовта!“.

 Заснетият в домашни условия документален клип ни представя ежедневието на Грант – как живее и как се изправя с всекидневните предизвикателства, породени от ниския му ръст. Детето е несломимо. То става, когато падне и използва своята креативност, за да стигне там, където иска.

Грант завършва видеото със съвет, от който всички можем да се поучим: „Ако видите някой като мен, ще осъзнаете, че той е просто човек, като всеки друг. Усмихнете му се , махнете му, кажете „Здравей!“. Може би той ще се окаже вашият нов най-добър приятел.“