Готови ли сте да пребродите света, за да откриете своята половинка? Може би това изобщо няма да се наложи, ако се вярва на ново английско проучване. Според него ако търсите любовта на живота си, не трябва да пътувате далеч, защото идеалният партньор живее само на 65 км разстояние от вас.

Средностатистическият жител на Острова откривал половинката си на разстояние от малко над 60 км, показало изследването сред 2000 души. Изследването установило още, че повечето двойки се събирали след среща в заведение, уредена от приятели. Но една трета от хората споделили, че са се влюбили и са заживели с човек, който живеел само на 8 км разстояние. 38 на сто от анкетираните заявили, че са се събрали с човек от същия град, а 20 на сто откривали истинската си любов в същото село.

Над половината от участниците в допитването споделили още, че смятат откриването на истинската любов за въпрос на съдба. Изследването установило още, че 16 на сто от анкетираните смятали, че разстоянието е проблем, когато се срещнали за първи път с партньора си за цял живот. Но след 3,5 месеца те откривали, че това е идеалният човек и продължавали да пътуват, за да го виждат. 18 на сто от анкетираните обаче били категорични, че се интересуват само от връзка с човек, който живее в радиус от 38 км.

А 48% са на мнение, че връзките на дълго разстояние са прекалено скъпи. 36% споделили, че искат да създадат семейство с човек от същата област, а най-придирчивите имали желание да се оженят за човек, с когото ходели заедно на училище. 75% от участниците смятат, че близкото разстояние между партньорите в ранните етапи на връзката е от значение за гладкото й развитие. 68 на сто от анкетираните заявили, че разстоянието няма значение, когато става въпрос за любов, а 57% били готови да пътуват където и да било в света, за да са с партньора си. Изследването установило още, че 61 на сто от участниците вярват, че някъде там съществува специален за тях човек, но 38% са убедени, че шансовете да го срещнат са малки или никакви.