Коя е най-несъвместимата връзка?

16 април 2018 г., 11:31
2768

Shutterstock

Най-лошата психологическа комбинация от личности за в една връзка се получава в този случай, когато единият партньор е тревожен, а другият е избягващ тип характер, установи ново изследване. Когато единият партньор е тревожно привързан се генерират твърде полярни чувства към връзката и партньора, които могат да варират от едната до другата крайност в рамките на два дни или дори на един ден.

При другата страна нещата стоят така, че избягващия партньор желае или изпитва необходимост да избегне прекаленото обвързване. Учените от екипа, провел изследването, обясняват механизма на тази психологическа несъвместимост по следния начин: “Хората с тревожно разстройство реагират като се вкопчват в партньора си и се грижат за тях по силен и принудителен начин. Докато избягващите характери реагират като просто избягват връзката”.

“Философията, която действа тук, е популярната максима, че е по-добре да не си имал, отколкото да имаш връзка и да я загубиш. Тези партньори, с подобни разстройства и комбинация, по правило имат и повече проблеми в интимната област”, коментират от екипа.

Резултатите от изследването са получени след участието на 211 двойки в Баския регион на Испания. Екипът ги е разделил според различните видове привързаност към партньорите и ги е интервюирал за тяхната сексуална удовлетвореност. Стиловете на привързаност анализират проблема как хората реагират на заплахи и проблеми в личните си взаимоотношения и изобщо в рамката на тяхната връзка.

Psy Blog

Коментари