Кои 8 неща правят жените по-привлекателни?

11 април 2017 г., 16:42
63554

S_Photo / Shutterstock

Жените, които носят високи токчета, са по-привлекателни за мъжете от тези с плоски обувки, доказа скорошно изследване. Освен това колкото по-високи са токчетата, толкова повече мъжете са склонни да им помагат и да ги ухажват.

Френското изследване е първото, което научно проучва  култовия въпрос "Как високите токчета на жените влияят върху поведението на мъжете?".

За целите една жена е носила плоски обувки, 5-сантиметрови токчета или 9-сантиметрови токчета, като и в трите случая е молила и мъже, и жени да попълнят въпросник или да отидат на бар.

Истината, разбира се, е, че това е едно от много изследвания, които се опитват научно да потвърдят отговора на даден въпрос, който всички ние знаем,  но за който нямаме научно обяснение.

Ето други 7 характеристики, които според изследванията правят жените по-привлекателни за мъжете:

Извитите форми: мъжете оценяват жените с по-ниско съотношение между кръст и бедра като по-привлекателни.

По-големи гърди: много по-вероятно е мъжете да спрат на стопаджийка, когато нейните гърди са по-големи.

Руса коса: по-вероятно е мъжете да поискат среща с жени с руса коса, отколкото при жени с черна коса или с червена. Русите сервитьорки също получават по-добри бакшиши.

Татуировки: жените с татуировки имат 2 пъти по-големи шансове да бъдат поканени на среща.  

Разкриващи дрехи: жени, които носят разкриващи дрехи, е по-вероятно да се приемат като сексуално открити, отколкото тези, които се обличат по-консервативно.

Носене на червено: мъже, които говорят с жени, облечени в червено, задават по-интимни въпроси. Стопаджийки, които носят червено, е по-вероятно да бъдат взети на стоп.

“Вероятно във всички култури мъжете се интересуват повече от физическите черти в потенциалните си сексуални партньори, докато жените се интересуват предимно  от ресурсите на своите,” напомня проф. Гоген, провел изследването. 

Източник: Psy Blog

Коментари