Връзките, особено когато сте женени, могат да бъдат трудни. Понякога, дори след като са обещали да бъдат верни, някои мъже обмислят да напуснат брака заради друга. Ако разберем защо се чувстват по този начин, можем да научим повече и за това как функционира една връзка.

Независимо дали става въпрос за желание за нещо ново или за чувство за свобода, има много причини, поради които един мъж може да обмисли да бъде с друга.

Нека разгледаме 9 прости причини, поради които това може да се случи:

1. Търси нещо ново

Понякога човек може да се чувства сякаш така, сякаш е затънал в ежедневието си и буксува на едно място. Търси тръпката, приключенията, нещо различно от обикновеното. Не че вече не обича своя спътник в живота, а просто копнее за промяна, искра, която да запали отново страстта му към живота.

2. Скучно му е

Скуката може да се прокрадне в която и да е връзка – дори и в брака. Когато човек чувства, че всеки ден е една и съща стара история, той може да започне да търси тръпката другаде. Не че не го е грижа за жена му, просто монотонността го кара да жадува за стимулация и разнообразие.

3. Обича да играе

Някои мъже обичат вълнуващи игри. Не става дума за любов или ангажираност, а за бързото наслаждаване от процеса откриване на нови неща. За такива мъже вълнението се крие във флирта, в съблазняването и завладяването. Те може да са емоционално дистанцирани от брака си и да търсят утвърждаване в мимолетни срещи.

4. Той иска да задоволи егото си

И най-силните мъже не са имунизирани срещу неувереността. Когато егото на мъжа е крехко, той може да търси одобрение от други жени, за да се чувства желан и оценен. Вниманието и комплиментите от някоя нова могат временно да повишат самочувствието му, дори ако това застрашава брака му.

5. Чувства се неудовлетворен

Ако мъжът се чувства неудовлетворен в брака си, той може да потърси удовлетворение другаде. Независимо дали става въпрос за емоционални, физически или интелектуални нужди, които не са удовлетворени, а за изкушението от човек, който изглежда предлага нещо, което му липсва и е трудно да се устои.

6. Жадува за свобода

Бракът понякога може да се усеща като клетка от човек, който копнее за свобода и независимост. Перспективата да бъде вързан за ръцете и краката, може да го накара да потърси утеха в прегръдките на друга жена, което дава чувство за освобождение от брачните ограничения.

7. Той е емоционално дистанциран

Когато емоционалната интимност в брака изчезне, мъжът може да търси другаде такава. Независимо дали става дума за неразрешени проблеми, прекъсната връзка или просто раздяла, той може да намери утеха във вниманието и разбирането, които намира в друга жена.

8. Чувства се недооценен

Ако мъжът не се чувства стойностен или оценен в брака си, може да го потърси другаде. Независимо дали става въпрос за възхищение, внимание или признание, изкушението да се почувствате оценени от някоя нова може да бъде изкушаващо, дори и да е временно.

9. Повлиян е от връстниците си

Понякога външни влияния, като приятели или колеги, могат да играят роля при решението на мъжа да търси извънбрачни връзки. Натискът от приятели или социалните норми, които възхваляват изневярата, може да го подтикнат към експеримент в търсене на одобрение или приемане от социалния му кръг.

Източник: cluber.com.ua