Много от нас са си решавали да минат на диета за известно време. За някои това е просто временно желание да свалят някой килограм преди празниците. За други отслабването е борба, която се води с години.

Шведският лекар Андреас Еенфелд предлага начин, по който да свикнете по-лесно да се вслушвате в сигналите, които тялото само ви изпраща.

Кои са основните ни източници на енергия:

  • въглехдрати – сред които е и захарта;
  • мазнини.

В продължение на много години сме слушали, че мазнините са нещо лошо и единственият начин за отслабване е диетата, бедна на мазнини. Но може да се окаже, че при някои хора отказването на захарта работи по-добре. 

Ако го направите, ще се случи нещо интересно.

В момента, в който спрете да се тревожите за консумацията на умерено количество мазнини и откажете захарта, ще можете да отслабнете трайно, ще имате повече енергия и сияеща кожа и коса.
Вече няма да има нужда да проверявате калорийната стойност на нещата, които си купувате. 

Първото, което ще намалее, е обиколката на кръста ви.

Ако се откажете от всякаква захар само за 3 дни, скоро ще забележите едно ново усещане за ситост и ще се чувствате нахранени въпреки че ще ядете по-малко. Много хора, които опитват това, вече нямат желание за обилна вечеря и не помислят за храна до закуската на следващия ден.