Когато човек е влюбен, сякаш е готов на всичко – носи се на крилете на любовта, вижда света през розови очила, придобива неподозирана енергия да направи какво ли не за обекта на своите чувства. Да, на всичко това е способна любовта (или по-скоро хормоните, които вървят в пакет с нея). Но всяко нещо си има граници. Човешкото търпение също. А любовта все пак има срок на годност.

Ето какво може да накара една жена да напусне мъжа, когото обича:

1. Ако той се е отдал на навика.

Никой не казва, че всеки ден във връзката ви трябва да бъде неповторим и вълнуващ, но ако човекът до вас няма желание да излизате от време на време, да отделяте часове само за себе си, да правите неща заедно – дори нещо просто като да отидете на кино или на ресторант само двамата, а винаги предпочита да заспи пред телевизора, това може да бъде фатално. Не само че е обидно, а говори за тотално пренебрегване на връзката.

2. Вместо да чуе от какво имате нужда, ви обвинява, че искате прекалено много.

Ако не можете да обсъждате нещата, които ви тревожат, то връзката ви няма големи шансове. Откритият диалог е ключът към успешните отношения в дългосрочен план.

3. Предпочита да излиза с приятели.

Всеки си има приятели и това е нормално. Социалният кръг е много важен за личностното израстване и самочувствие. Само че не е редно приятелите да бъдат преди вас. Ако се случва системно да предпочете да пие бира с тях или да гледа мач, то тогава има проблем.

4. Потаен е.

Ако действа зад гърба ви и прикрива разни неща, това не е добър знак. Ама изобщо. Не е задължително да става дума за изневяра. Самата потайност говори, че този човек не е склонен да споделя живота си с вас и занапред това може да се окаже сериозен проблем.

5. Не е до вас, когато имате нужда.

Подкрепата от половинката е най-важната подкрепа, която можете да получите. Ако не е в състояние да ви я даде, представете си какво би било, когато животът ви изправи пред по-сериозни предизвикателства. Ако само се преструва, че ви слуша, за да не „му мърморите или опявате после“, това говори, че той е егоист и не е склонен да поддържа пълноценна връзка.