Какво кара жените да изневеряват

12 май 2019 г., 18:00
36707

Shutterstock

Изневярата отдавна не е запазена марка на силния пол. Все повече жени са склонни да изневерят на половинката си и дори да изоставят семейството си. Какво става? Нека погледнем към възможните причини, които изтъкват изследователите.

Еднообразие. Скуката, еднообразието са естествени убийци на любовта. Щастието в семейните отношения се крепи до голяма степен на разнообразието. Всяка семейна двойка има своята рутина, утъпкани пътеки, по които се движи, но е хубаво да преоткривате света заедно всеки път, когато можете. Пътувайте, създавайте си нови спомени, споделяйте емоции.

Еднообразието в сексуалния живот. Сексът се променя с годините така, както и вашите взаимоотношения, както и самите вие. Това е неизбежно. Не е задължително обаче промените да са в отрицателен смисъл. И тук е важно да полагате усилие, да отделяте време, за да се изненадвате взаимно. Голяма част от жените изневеряват, защото търсят адреналин, нещо, което да раздвижи кръвта им. Някои предпочитат по-млади мъже, защото се страхуват, че остаряват и вече не са така привлекателни. Жената трябва да се чувства желана и красива. Излишно е да казваме, че липсата на сексуални отношения пък би могло да тласне жената директно в прегръдките на друг мъж.

Пренебрежение. Почувства ли се пренебрегната, жената може да бъде опасна. Ако половинката й предпочита да прекарва вечер след вечер на чашка с мъжка компания, да играе билярд, футбол или друго, да знаете, че това няма да доведе до нищо добро. Всеки се нуждае от своето лично време, но то не бива да бъде за сметка на вашия общ живот.

Менопауза. Всеизвестна е шегата, че мъжете след 45 изпадат в критическа, но при жените работата е не по-малко сериозна. Наближи ли времето на менопауза, либидото на жените драстично се покачва и в този период е добре да си отваряте очите на четири.

Парите. Доказано е, че жени, които печелят повече от мъжете си, са по-склонни на изневяра заради независимостта, която чувстват, както и заради повишените нива на тестостерон, които се влияят от успеха. Ето, че и да си успял и богат крие своите рискове.

Връзката между двама души е двупосочна, разбира се. Изброените фактори са колкото обективни, толкова и субективни, отнасят се както за жените, така и за мъжете. Човек може да изневери и без да отговаря на нито един от по-горните критерии, а може и да отговаря на всеки, и никога да не го направи. Важното е да не приемаме никога партньора си за даденост. Поддържането на огъня коства усилие, но ако усилието надвишава радостта да бъдете заедно, замислете се дали това е правилният човек до вас. Не се чувствайте виновни, когато си задавате тези въпроси. Животът е един. Всеки има право да бъде щастлив.

Цветелина Велчева

Коментари