Може би все пак не очите, а брадата е огледало на душата. Вижте какво издава брадата на мъжа за личността му.

1. Брада на цялото лице

Брадата на цялото лице е впечатляващо явление. Такива мъже обикновено изглеждат мъжествени и самоуверени. Тази брада често означава, че притежателят й има високо самочувствие и обича да бъде в центъра на вниманието. Носителите на подобна гъста растителност са много фокусирани и имат ясна представа какво искат да постигнат в живота. Нерядко са креативни и излъчват силна воля.

2. Тридневна брада

Любим тип брада на мъжете е наболата. Господата с тридневна брада често изглеждат небрежно готини. Такава брада може да означава, че притежателят й действа по-скоро спонтанно и не е обича да го ограничават или да се намесват в решенията му. Освен че са независими, мъжете с тридневна брада често са любознателни и притежават авантюристичен дух.

3. Мустаци

Окосмяването над горната устна е класически тип брада, което често се свързва с традиция и благоприличие. Мъжете с мустаци са истински чаровници и кавалери. Мустаците може да означават, че носителят им има висок морал и обича да респектира околните. Господата, които си отглеждат мустаци, обикновено са надеждни и имат положителна нагласа към живота.  

4. Козя брадичка

Козята брадичка е тип брада, каквато често предпочитат мъжете, падащи си малко бунтари.  Такива мъже изглеждат самонадеяни и обичат да поемат рискове. Но козята брадичка означава също, че притежателят й цени своята самостоятелност и себереализация.

5. Катинарче

Брадата тип катинарче подхожда еднакво както на типичния мачо, така и на по-сладникаво изглеждащия мъж. И едните, и другите са малко суетни и се грижат еднакво старателно и за облеклото си, и за начина, по който поддържат брадата си.

Разбира се, това са само общи наблюдение и не бива да си вадите от тях генерални изводи. В края на краищата личността на мъжа е далеч по-комплексна от брадата му. Тогава от значение е онова, което се крие под лицевото окосмяване.