За да подредите живота си, преди всичко трябва да намерите своя вътрешен баланс.

Изследователите казват, че зад всяко настроение се крие причина. Няма нито безпричинна тъга, нито безпричинна радост. Затова е важно на първо място да си отговорите на въпроса кое ви кара да се чувствате нещастни. Психолозите твърдят, че има три фактора, по които се познава човекът „в дупка”:

1. Поведението. Ако се разхождате наоколо с провесен нос и начумерена физиономия, нищо чудно, че убеждавате целия свят и себе си, че сте депресирани.

2. Позата на тялото ви. Приведеното тяло, увисналите рамене – всичко това създава усещане за потиснатост. Ако се фокусирате върху проблемите си, те започват да нарастват и да се превръщат в огромни буци, заседнали на гърлото, които сякаш ви задушават.

3. Стандартът на живот. Ако се задоволявате с посредственото, вероятно ще получавате повече от него. Ако си казвате: „Е, явно аз не съм роден за велики дела!”, то със сигурност няма да направите кой знае какво велико в живота си. И когато казваме „стандарт на живот”, имаме предвид преди всичко духовната страна.  

Най-честата причина за липсата на мотивация е, че човек е загубил представа какво точно иска от живота си, тоест забравил е как да бъде щастлив, или поне достатъчно щастлив, за да не му е нужно да се сравнява с другите, да се измъчва от съмнения или да прекарва безсънни нощи в прехвърляне на едни и същи мисли.

Съветваме ви: