Знаменитостите (почти) винаги са във форма – със стегнато и сексапилно тяло. Как го постигат? Някои – с много усилия, докато други – без прекалено лишения и тренировки.

Естествено, много от тях имат цели екипи от треньори и диетолози, които им помагат в битката с излишните килограми. Ето 10 от техните най-популярни съвета.

Започнете деня с чаша вода и лимон

Топлата чаша вода, комбинирана със свеж лимон, ще спомогне за отстраняването на токсините от организма ви. Освен това ще подобри и храносмилането.

Лимоните са богати на витамин С, който се справя чудесно в борбата с настинката и вирусите.

Смути рано сутрин

Тези напитки ще ви заредят с необходимата за деня енергия. Освен това регулират нивата на кръвната захар в организма. Следвайте следното правило: отпивайте малки глътки от напитката, дъвчете бавно, в противен случай стомахът ви ще се подуе.

Различни упражнения на всеки 10 дни

Ако искате да постигнете възможно най-добрия ефект от своята тренировка, сменяйте упражненията на всеки 9-10 дни (в съответствие с програмата ви, разбира се).

Тренирайте рано сутрин

Не тренирайте вечер или ако няма друг начин, сведете късните упражнения до минимум. Иначе ще се получи точно обратното - растежът на мускулите ще се забави поради липсата на хранителни вещества.

Стойте настрана от протеинови барчета и енергийни напитки

Те не могат да стъпят и на малкия пръст на протеините, които ще си набавите като консумирате риба, ядки, месо, пиле и др. Избягвайте ги, най-малкото защото в тях има захар, а вероятно и нискокачествен протеин.