Връзката между майка и дъщеря е нещо много специално.

Но и доста сложна, няма какво да се лъжем.

Особено в онзи критичен тийнейджърски период, когато порасналото момиче се съпротивлява всячески срещу рутината и утвърдените норми, търсейки себе си, докато неговата майка се бори да защити своята дъщеря от всички и всичко.

Това обаче далеч не е единствената трудност в отношенията между майка и дъщеря.

В зряла възраст също е възможно да прехвърчат искри, тъй като младата жена, в която се е превърнала дъщерята има свои възгледи и концепции за живота и възпитанието на децата си, докато нейната майка опитва все още да я ръководи и съветва, смятайки, че има какво да учи.

Всички тези конфликти могат да бъдат изгладени и преодолени, ако просто още от ранна възраст, а и след това, положите усилия да укрепите връзката си по градивен и положителен начин.

А това може да стане много лесно и приятно. Трябва просто да превърнете в навици и ваши ритуали няколко полезни дейности.

Основното в тях е, че са съвместни и запазени само за вас двете, без участието на останалите членове от семейството или приятелки.

Това ще ви даде възможност не само да се опознаете повече, но и да намирате интересни теми за разговор, да си споделяте радостите и тревогите (със сигурност и вие има за какво да се оплачете на дъщеря си) и да се подкрепяте взаимно.

Ето как да направите това.

Организирайте си вечеря за двете

Кой казва, че интимните вечери са само за вас и съпруга ви?

Организирайте такава и с дъщеря си. Веднъж в месеца излезте заедно на вечеря, обяд, кафе, пица или просто леко питие, стига възрастта ѝ да позволява това разбира се.

Така ще имате възможност да си побъбрите по женски и да споделите този интимен момент, зареден с много топлина и спокойствие.