Вероятно искате дъщеря ви да расте щастлива и успешна. Проверете дали принципите на възпитание и отношение, от които се ръководите днес, няма да ѝ попречат да направи това?
7 принципни грешки изброяват специалисти на Parents.

Грешка №1: Твърде много грижи за външния вид
„Винаги трябва да внимаваш как изглеждаш, ти си момиче“, „Забрави за десертите. Няма да е лошо, ако свалиш няколко килограма“, „Тези панталони те правят по-дебела“ ...
Случайно изпусната забележка или прибързан съвет може да накара момичето да мисли, че не заслужава любовта на родителите си, защото те непрекъснато се опитват да я „подобрят“. Оттук идват и комплексите и постоянното недоволство от фигурата ѝ.

Въпреки рекламите и популярните блогове не акцентирайте вниманието на момичето върху външния му вид и не изисквайте от нея да изглежда перфектно.
Огледайте се: има много различни стилове и типове фигури. А някои, които не са стройни, могат да бъдат щастливи днес и в бъдеще.

Грешка №2: Говорите лошо за баща ѝ
Каквото и да прави бащата, не говорете лошо за него пред дъщеря си. Създайте комфортна среда за общуване и изграждане на доверие. Бащината любов е основата, благодарение на която дъщеря ви, години по-късно, ще може да намери надежден партньор и да създаде собствено семейство.
Вместо да обсъждате недостатъците на бащата с дъщеря си, споменавайте по-често неговите добродетели.

Грешка №3: ​​Очаквате дъщеря ви да бъде точно като вас
Някои дъщери и майки са като две капки вода, но това далеч не винаги е така: децата могат да се различават значително от родителите си по външен вид, навици, интереси.
Бухалите понякога се раждат в семейство на чучулиги, рокерите понякога се раждат от родители, които обичат класическата музика, талантливите артисти се раждат в семейство на скучни финансисти, а неудачниците се раждат от интелектуалци.

Всеки човек има свой собствен път, не очаквайте от дъщеря си, че тя ще бъде като вас във всичко. Приемете я такава, каквато е, подкрепете нейните интереси и стремежи, за да ѝ помогнете да открие способностите си и да намери радостта в живота си.

Грешка № 4: Карате я да играе с кукли
Куклите все още се считат за любимите играчки на момичетата по целия свят. Но ако детето ви не проявява интерес към тях, няма от какво да се притеснявате. То може да създава ролеви игри с различни герои: конструктори или плюшени играчки.
Момичетата се учат на съпричастност и грижа, докато играят с домашни любимци. Така че няма смисъл упорито ѝ да предлагате някоя красива кукла.

Продължава на страницата на Новите родители