Откъде се е взел този стереотип "Любовта боли"? Любовта и взаимоотношенията наистина изискват работа и компромиси, но какво общо има болката с това?

Любовта не е предназначена да наранява - това е първото нещо, което трябва да запомните. Любовта е мила и търпелива. Ако ви боли, това не е любов.

Никаква любов или висши идеали не могат да оправдаят насилието. Унижение. Фината злоупотреба с личността и душата ви. Това е върховното мъчение, което се разминава на много мъже.

Манипулират ли ви? Унижавани ли сте? И всичко това е подправено с дежурните думи: "Ами, скъпа, знаеш ли колко много те обичам"? Да, перфектни мъже не съществуват (както и жени), но наистина ли това оправдава жестокото поведение?

Мъжът, който наистина обича своята избраница, никога няма да я унижи. Никога няма да я засрами при всяка нейна грешна стъпка и да й внуши, че не е способна на нищо и ще бъде загубена без него.

Напротив, той ще я обича всичко в нея - цялата. С всичките ѝ недостатъци и несъвършенства. Ще я подкрепя и ще ѝ помага, ще я вдъхновява и мотивира да стане по-добра.

Истинският мъж няма да си позволи да смята жената, която му се е доверила, за просто един вариант, за резерва. Избраната от него жена заслужава да бъде обичана всеки ден, а не само от време на време. Тя заслужава искреност и откритост, а не фалшиви фрази и празни обещания.

Той ще ѝ бъде верен и предан. А тя ще му се отплати стократно. Защото доверието в любовта е като въздуха. Без него тя се задушава. Без него умира.

Не се задоволявайте с по-малко. Вие заслужавате повече.

Истинският мъж защитава своята жена. За него е важно тя да не бъде наранена - нито физически, нито емоционално. Ето защо той следи всяка своя дума и постъпка, така че дори неволно да не я нарани или да ѝ причини страдание.

Истинският мъж е винаги наблизо и винаги надежден. В моменти на съмнение той ще напомня на любимата си колко съвършена и красива е тя. Винаги е на нейна страна. Ако е допуснала грешка, нежно и деликатно ще я поправи, но никога няма да посегне да крещи, да я унижава или да я нарича с имена.

Истинският мъж уважава установените граници на своята жена. Той знае, че тя и нейното тяло не са негова собственост. И само жената има право да реши докъде е позволено да се стигне. Той уважава избора на своята жена. Дори и да са женени, това не означава автоматично да се съгласява с неща, които тя не иска.

Мъж, който си позволява да обижда жена, е най-големият страхливец. По този начин той унижава не само нея, но и (най-вече) себе си.

Истинският мъж никога няма да накара жената да плаче и със сигурност няма да я малтретира в подобни моменти. Напротив, той иска да запази усмивката на устните ѝ. Ето защо се опитва всеки път да направи нещо хубаво за нея, някоя приятна изненада в знак на благодарност, че тя е до него.

Иска  да види своята жена уверена, успешна, сияйна. Той не се опитва да я моделира или поправя, а я обича заради нейната автентичност и уникалност.

Ако жената му има най-чудатите татуировки, пиърсинги, халки в ушите и носа, тя пак е идеална за него. И той няма да позволи на никого да коментира или иронизира това. В края на краищата той е срещнал и се е влюбил в тази жена точно такава, каквато е - не като останалите.

Дори ако неговата жена е обсебена от кариерата, той ще я подкрепи. Дори когато всички й обърнат гръб, той ще остане до нея. Дори когато тя самата загуби вяра в себе си, нежно ще я вдигне и ще ѝ помогне да излети.

Той трябва да е човек, на когото можете да разчитате, а не личност, от която се страхувате.

Истинският мъж е човек, на когото жената винаги може да разчита. Без значение какво се случва и в какви житейски обвързаности е попаднала тя. Жената може да сподели всичко, да признае всичко, без да се притеснява, че бъде осмяна или игнорирана.

Любовта е двупосочна улица. Песен, в която се събират два гласа. За да бъде една връзка наистина щастлива и успешна, и двамата партньори трябва да работят върху нея.

Ако искате да имате истински мъж до себе си, трябва да се превърнете в истинска жена за него. Също така трябва безусловно да го обичате и подкрепяте, да го мотивирате и насърчавате.

Истинската любов и унижението са взаимно изключващи се категории. Когато обичате, никога не унижавате. А когато се унижават, няма любов. И никога не е имало.

Затова, преди да решите да обичате някого, научете се да обичате и уважавате себе си. Когато знаете стойността си и се гордеете със себе си, никога няма да позволите да бъдете унижавани и емоционално унищожавани.

Никой никога няма да посмее да се държи с вас като с боклук, ако се отнасяте към себе си като към скъпоценност. Каквато, между другото, сте.

Обичайте и бъдете обичани! Заслужавате го.

Източник: cluber.com.ua