Варна стана дом на нов световен рекорд, след като Гинес официално призна сградата на дентална клиника за най-голямата във форма на буква. Уникалната архитектурна структура въплъщава формата на буквата “D”, като символ и репрезентация на клиника Дентапрайм. С височината си от 15 метра шедьовърът не може да остане незабелязан. Той не просто приковава очите на пътуващите към летище Варна още в самолета, но и печели място сред популярните локации за снимки в региона.

Впечатляващият дизайн на D-образната сграда е отличен с престижна награда и на националния конкурс “Сграда на годината” 2020 в сферата на медицината. След четири месеца планиране и пет месеца строителство сградата се превръща в лечебен център с 57 кабинета за лечение, чието откриване на 4 април 2020 г. прави Дентапрайм най-голямата частна дентална клиника в Европа.

Забележителните характеристики на сградата се простират и отвъд нейната нестандартна форма и дизайн. Клиниката е оборудвана с последно поколение HEPA филтри, които поддържат въздуха в стаите чист и здравословен, а сложният процес, включващ физични филтри и обратна осмоза, осигурява постоянен достъп до пречистена вода.

За да подсигури лечение без страх и болка, сградата е оборудвана и с централно захранване с азотен оксид (т.нар. "райски газ") - откритието на съвременната анестезиология. Дентапрайм разполага и с най-голямата в света 3Shape мрежа за перфектна дигитална диагностика и планиране на леченията. Още повече, тази модерна технология служи за бързата и висококачествена изработка на зъбните конструкции в собствената лаборатория на Дентапрайм. Освен за пациентите си, клиниката се грижи за здравето и благополучието на служителите си, като им дава възможност да се насладят на собствена спортна зала и на фирмен ресторант със здравословни и по желание вегетариански ястия с био качество. Накратко: голямото "D" съдържа всичко, което прави отличната стоматология възможна.

Откриването на сградата рекордьор поставя акцент не само върху отговорността към пациентите и служителите, но и към околната среда. До 100 000 квадратни метра дървета се засаждат годишно на собствена земя на Дентапрайм с цел да се създаде първата в Европа дентална клиника, която е напълно неутрална по отношение на климата.