„Какво е любовта?” вероятно е сред най-старите въпроси на човечеството, които все още нямат ясен отговор. Или по-скоро имат твърде много отговори.

Още от зората на човечеството безброй поети, философи, изследователи, творци или просто редови жертви на Купидон са се опитвали да обяснят откъде идва тази могъща сила, която свързва човешките същества и която всеки ден кара милиони здравомислещи хора да извършват крайно глупави неща.

Любовта е трудна за разбиране дори тогава, когато става дума за нашите собствени чувства.

В следващите редове обаче ще откриете една интригуваща спекулация, която вероятно ще ви помогне да погледнете на обикновените неща от друга перспектива.

И така, защо умните хора се влюбват по-трудно?

Те анализират чувствата – и своите, и чуждите

Умните хора умеят да събират информация и да си вадят заключения. Това е както предимство, така и недостатък, тъй като са склонни да избягат от една връзка при първия признак на проблем. Недоразумение? Кавги? Съжалявам, не сме създадени един за друг. Чао!

Нужно им е достатъчно време, за да се открият пред даден човек

Мозъкът не престава да работи и да разкрива множество детайли и причини защо нещо може да се обърка. В резултат на това интелигентните хора се откриват много по-трудно пред другите. Те знаят и разбират, че която и да е връзка представлява риск. Именно поради тази причина често изглеждат студени и дистанцирани, въпреки че не е задължително да са такива наистина.

Те съотнасят ситуацията с минали преживявания

Това е още един капан, в който умните хора често попадат. Не е задължително нещата, които са съсипали предишните им връзки, да направят същото и сега. Трудно е обаче да осъзнаят това. Те помнят добре колко болезнена е била последната раздяла и подсъзнателно проектират това преживяване върху човека, с когото са в момента.

Да си сам е техен съзнателен избор

Това е факт. Умните хора виждат ясно, че е по-добре и по-удобно да си сам, отколкото да си с някого, който не е „правилният човек“. Това е съзнателно и добре обмислено решение. В повечето случаи тези хора не са сами вследствие на обстоятелствата, а защото така искат. И се чувстват страхотно.

Източник: Мениджър Нюз